Förberedelser

Idag kommer hon hem!
Vi ser oss omkring i lägenheten och känner att vi är redo :)



I vardagsrummet står den stora klätterställningen med mysplatser, lekmus och rep. På fönsterbrädan står kattgräset vi har odlat, men tyvärr odlade vi det nog lite för tidigt för nu börjar det ge sig vika.
När det gäller kattgräs så växer det som stryk! Det räcker om man odlar någon dag tidigare bara då det växer en-två centimeter per dag, och kommer det upp i sex-sju cm så viker det sig gärna.
Har läst att kattgräs är väldigt bra för matsmältningen men återstår att se om hon vågar ge sig på det direkt eller om vi ska odla nytt nu i dagarna istället.
Klätterställningen finns på zoovaruhus.se om någon är intresserad.

Thomas är nöjd över valet av klösbräda :) Tre ordentliga klössidor där hon kan sträcka ut sina bengalben ordentligt och en leksida med bollar o möss som hon kan slå till och som alltid kommer tillbaka.
En väldigt rejäl och ordentlig klösbräda som borde hålla ett bra tag framöver.



En prassel-lek-tunnel i plysch som liknar den hon har delat med sina syskon. När vi var o hälsade på så kröp de alla in i en sådan tunnel för att sova eller bara mysa.



En kattigloo köpt på gekås (underbara gekås!) som följer det färgschema vi har satsat på för de flesta av Singoallas klätterställningar och mysplatser. Återstår om hon vill sova här eller om hon vill sova i vår säng isället :)



Vårt senaste inköp! Jag o Sara gick på Ikea Kungens Kurva i tisdags och hon såg denna klätterställning för 399 så jag o Thomas åker dit på lördag för att kolla lite närmare - och ser att prislappen står på 199! Köpt utan att blinka!
En hög ställning med utkiksplatser över hallen och klösvänligt material.
Har läst runt lite på internet och den verkar populär, så länge katterna inte är för stora då utkiksplatserna inte är så breda. Men då Singoalla är väldigt liten just nu, plus det faktum att hennes mamma Nala är liten i storleken så tror vi att den borde fungera ett tag i alla fall.



Då vi har läst att det är bra att byta ut kattleksaker emellanåt och inte låta alla ligga framme samtidigt, då det finns risk att katten tröttnar, så har vi nu lagt ungefär hälften av vad vi har i en kattvänlig korg som både inbjuder till att plocka fram leksaker och att rulla ner sig i. Resten av leksakerna ligger i vårt "Singoalla-skåp" där vi nu har kattsele och koppel, klotång, borste, resten av leksakerna och annat blandat som hon inte får komma åt.



Då vi har en väldigt stor (och tom) bokhylla inser vi att den antagligen kommer att bli besökt förr eller senare, men för att försöka undvika att hon river ner det mest omtåliga vi har, så har vi inrett ett hyllplan lite mer mysigare än de andra i förhoppningen att hon tycker det hylplanet är tillräckligt mysigt.
Jag får återkomma hur hon ser på saken :)

Mitt första försök i att göra kattleksaker på egen hand! Har använt kartongen till min symaskin och klippt ett stort hål (på baksidan) för Singoalla att krypa in och runt omkring finns små hål för tassarna. Min tanke är att dra en fjäderpinne på utsidan när hon sitter där inne så att hon försöker fånga genom hålet och tvärtom om hon sitter på utsidan.



Lilla toan är numera Singoalla-toa!
Likt kattböcker rekommenderar använder vi samma kattsand som hon är van vid i sitt nuvarande hem, plus att vi kommer att ta hem lite av hennes "använda" sand för att strö över så att dofterna hon är van vid, från sina syskon och sin mamma, att de följer med.
Bredvid toalådan står en kattbajs-soppåse-hållare eller med ett finare namn "Litter locker". Meningen är att man ska öppna locket och lägga i avföringen, sedan drar man ut en spak som gör att det faller ner i påsen som sedan försluts av spaken och all lukt hålls inne i behållaren. Detta ska göra att det inte luktar lika mycket plus att man inte behöver tömma plastpåsen så ofta. Låter toppen tycker vi!



Ett steg i att kattsäkra lägenheten är att ha dörrstop, dessa inköpta på Ikea. En sitter vid lilla toan, så att den alltid ska stå öppen så att hon alltid ska kunna gå och kissa, en annan sitter vid köket så att den dörren aldrig ska slå igen oavsett hur vilt hon springer.

Ett inte så jättesnyggt sätt att kattsäkra badrummet, haha! Bakom torkskåpet finns ett storleksmässigt perfekt katthål som jag inte riktigt vet vad det är till för, så det blev till att blockera. Ett tallriksunderlägg med en ordentlig tejp verkar fixa dealen.

Vi är redo! Och om bara några timmar så ligger maten framme, vatten på påfyllt i vattenskålarna (står på två ställen i lägenheten) och vi beger oss av med kattburen i baksätet och längtan till vår lilla Singoalla i Kista.
Snart!


Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

Hej! Emma och Thomas. Det ska verkligen bli roligt att följa denna blogg, det kommer att kännas som man är med hela tiden och inte sitter 50 mil bort och längtar att få träffa den lilla katten och er. Du har verkligen läst på och har nog inte lämnat något åt slumpen. Kram Mamma.

2010-08-15 @ 10:23:44
Postat av: Sara

Hej söta Emma!

Singoalla verkar få värsta lyxen, hon kommer säkert att stormtrivas! :-D Men det här hålet bakom torkskåpet är förmodligen till för att skåpet inte ska bli överhettat när man använder det! Så jag tror att du behöver komma på någon mer 'ihålig' lösning..

Kram!

2010-08-15 @ 12:44:14
Postat av: Sara

Hahah visste väl att det där trädet skulle hamna hemma hos er! ;) När jag är frisk kommer jag och gosar med vildingen! ;)

2010-08-15 @ 18:33:09
URL: http://atvia.blogg.se/
Postat av: Emma

Mamma: tack för att du följer, det är jättekul! Och ja, vi har nog läst på, nästan lite för mycket :)



Sara 1: Aha, såpass! Men då vi aldrig använder torkskåpet till något annat än förvaring tror jag nog att det kommer klara sig. Jag är så orolig för att hon ska fastna :(



Sara 2: (eller vilken ordning ni har egentligen? ;)) Haha så klart att det skulle, det visste du såväl så fort du pekade på det ;) Och just det faktum att det hade gått ner YTTERLIGARE 200 kronor, då kan man ju liksom inte säga nej. Du är välkommen! Just let me know och ta dig hit :)

2010-08-15 @ 19:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0